Om vår loppmarknad

2020 går loppisen av stapeln 21-22 mars! Som vanligt jobbar vi lördag och söndag och dagarna är indelade i pass (du har eller kommer att bli kontaktad av den gruppansvarige i loppisgruppen du blivit tilldelad) och tanken är att vi alla är på plats där det behövs. Under lördagen körs allt ut till skolan från lagret, sorteras och ställs i ordning. Under söndagen är det sedan dags för själva loppisen.

VARFÖR HAR VI EN LOPPIS?

Loppmarknaden samlar in pengar som går till alla elever och finansierar framförallt en skolresa eller gemensam aktivitet för eleverna i åk 9. Arbetet bygger på att vi alla hjälps åt, ca 500 mammor och pappor, ju fler vi är desto snabbare och lättare fungerar både förarbetet och loppishelgen.

TRANSPORT

Under en vecka har din klass ansvar för att hämta och transportera gåvor till vårt lager. Hör av dig till samordnaren för din klassvecka och anmäl vilken dag du har lite tid över för loppisen. Kolla vilken vecka “din klass kör”. Kolla vem som samordnar veckan. Anmäl dig  sedan till samordnaren och tala om vilken/vilka dagar under din klassvecka som du kan hjälpa till.

EGNA SAKER ATT SKÄNKA?

Om ni har egna saker ni vill skänka till loppmarknaden får ni gärna ta med dem på lördag 21 mars under förmiddagen och lämna in dem direkt till rätt loppisgrupp.

ÖPPETTIDER FÖR ALLMÄNHETEN

Söndag 22/3, klockan 10.00 öppnar loppisen för allmänheten och sedan är det full fart till 14.30 då vi stänger, slänger och städar. Alla stannar kvar i sin grupp tills jobbet är avslutat.

NÅGRA ENKLA REGLER

För att underlätta kommunikationen är det viktigt att alltid svara på mejlen från samordnaren i din grupp, det underlättar planering och logistik. Kan man inte komma eller är förhindrad att jobba under sitt pass eller loppishelgen, meddela alltid detta till din samordnare. Har man satt upp sig på ett arbetspass är det förstås oerhört viktigt att man kommer. Annars får någon annan jobba dubbelt eller missar att ta rast.

ELEVDELTAGANDE

Vi försöker även detta året engagera eleverna i vår loppis. Eftersom det är vi föräldrar (och inte lärarna) som organiserar loppisen är det dock du som måste påminna ditt barn. Vi kan inte be lärarna att organisera detta.

Det är även eleverna som hjälper till att bemanna möbelgarderoben under söndagen, och står för musikunderhållningen.

Under loppishelgen finns en sambandscentral/arbetsförmedling dit man kan vända sig om man vill ha en uppgift.

OM DU INTE VALT NÅGON GRUPP

Ni som inte är med i någon grupp kan ännu anmäla er enligt de tidigare utskick ni fått, eller i värsta fall anmäla er till sambandscentral/arbetsförmedling under loppisen.

PARKERING

Vi har ingen parkering vare sig till föräldrar eller besökare under lördag och söndag. Transport-gruppen behöver utrymmet på skolgården.

FACEBOOK OCH SENASTE NYTT

Loppisen finns också på Facebook. Gå in och gilla på:

http://www.facebook.com/nordhemsloppis

Tillsammans gör vi stans bästa loppmarknad!

Tack från
Generalstaben

Comments are closed.